ЯГОДОВ ЧИЙЗКЕЙК


В днешния кулинарен епизод ще ви представя вкусен и много лесен за приготвяне ягодов чийзкейк.


Необходими продукти
За блата:
250гр. обикновени бисквити
200гр. масло (меко)

За крема:
250гр. крема сирене
450гр. заквасена сметана
1 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
1 пакетче желатин
1 ч.ч. домашен ягодов конфитюр

Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер или чопър и се объркват с мекото масло. Изсипват се в тавичка с кръгла форма (с размер 24см) и се оформя като блат с помощта на лъжица, който се оставя в хладилника за 30 минути. През това време се прави крема.
За него се смесват всички останали продукти, като желатина се разтваря в 50мл студена вода и се оставя за 5 минути, докато се желира. След това се разтапя на водна баня, но без да завира. Това може да се направи и в микровълновата фурна. Вече леко охладен, желатинът се прибавя бавно, но с постоянно разбъркване, към крема.
Вече готовият крем се изсипва върху блата и се оставя в хладилника за минимум 4-5 часа. 
Върху стегнатия крем се изсипва 1 ч.ч. ягодов конфитюр и се връща в хладилника до неговото стягане. Ако използвате купешки, добавете към него желатин, тъй като трябва да бъде достатъчно гъст, както е при всеки домашен конфитюр. Целта е да не се стича от чийзкейка.


Приятен апетит!

*   *   *
-Т.

1 коментар