BILKA BIO CERTIFIED FACE CREAM REVIEW

in , by Bludger Queen, четвъртък, април 03, 2014

С огромно удоволствие правя ревю на този продукт. Купих си го вчера, тъй като кремът ми с алое на Орифлейм ми беше на свършване, та исках да пробвам нещо друго. Бях наумила да пробвам от тези новите Essentials на Гарниер, но съдбата си каза думата и в последния момент върнах крема на щанда и в кошницата ми попадна този на Билка.
Първо да започна с това, че кожата ми на лицето е доста особена. От комбиниран тип е, Т-зоната ми е хем суха, хем и лъщи... x_x Ужас е... а още по-зле става като слагам грим. ББ кремовете бяха опция, но от който и да е продукт кожата ми си оставаше лъщяща и белеща се на места.
Пробвала съм какви ли не продукти... Биодерма, Орифлейм и една немска марка, която просто в момента не се сещам как й беше името. Както и да е. Кремът на Орифлейм що-годе помагаше, но кожата ми се омазни доста, но поне беленето и сухотата намаля с 10%. Но с този крем на Билка, промяната беше МИГНОВЕНА. O_O Чак се разплаках, честно!!! 
Нанесох крема върху почистено лице (с измиващия крем на Гарниер с грейпфрут).
Трябва също да отбележа, че кремчето се оказа доста икономично. Само 40мл е, а аз съм свикнала да мажа кремове в големи количества, че да има някакъв ефект... ТОЛКОВА суха ми е кожата... :x А с този крем ми трябваше да нанеса от неговото количество с размер колкото 2 грахови зърна върху лицето ми, като това ми стига да покрия чак и шията!!!
Консистенцията е прекрасна. Не знам как да я опиша... имах чувството, че сякаш бебешка ръчичка ми гали лицето. Попива веднага, но не оставя чувство за сухота (както ми е ставало от кремовете на Нивеа), веднагически се усеща как кожата ми е омекотена и хидратирана. Меко като бебешко дупе! Умрях от кеф!
Този крем позволява нанасянето на грим веднага след употребата му. Реших да пробвам каква ще е реакцията на кожата ми като нанеса фон-дьо-тен, а не ББ крем (за който знам, че няма да е проблем). Очаквах да ми се налющи и изсуши кожата, но това не стана!!! Умрях за втори път. 
Кремът помогна на продукта да попие мигновенно, нещо, което не се е случвало. Ползвам фон-дьо-тен на Rimmel, който за моята кожа си е доста покривен и по принцип го ползвам вечерта, но когато експериментирам и тествам, съм склонна да стигам до екстремност, за да видя границите на продукта. Погледнах се в огледалото и все едно нямах грим! По нищо не си личеше! Кожата ми бе с равен тен, несъвършенствата не се виждаха, чак и кръговете под очите изчезнаха (а досега не се бе случвало!). Умрях за трети път. Но това не беше всичко!!! НЕ! Сякаш всичко това не е достатъчно, ами и цял ден не ми се наложи да нанеса нов слой от пудрата, която винаги стоеше в чантата ми (а вече няма да ми се наложи да я нося)! За първи път лицето ми не беше омазнено, лъщящо и същевременно сухо и белещо се на места в края на деня! 

Естествено, не мога да гарантирам, че и при вас ще има същият ефект. Просто изнасям своите впечатления от продукта. :)


Ето и конкретно за крема:

БИЛКА БИО ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ (40ml)

Комбинация от ценни 100% натурални и органични активни съставки, сертифицирани за чист биопроизход, с доказана ефективност и безопасност.
Ново поколение BIO Крем за лице с дълготраен хидратиращ ефект. Съдържа натурални съставки, които ефективно стимулират естествените процеси на регенерация, осигуряват дълготрайна 24-часова хидратация на кожата, подобряват структурата и изглаждат тена. Ежедневната употреба на крема повишава еластичността на кожата и създава усещане за здрава и сияйна кожа.

Активни компоненти и действие:
FUCOGEL – революционна съставка на биотехнологиите. Мек полизахарид, който осигурява дълготрайна 24-часова хидратация като образува защитен филм с висока влажност.

Органик ЕКСТРАКТ от гроздови семки, сертифициран от ЕСОСЕRT – мощен антиоксидант. Укрепва колагена и еластина в кожата на лицето, подобрява структурата и придава младежки вид.
Натурално масло от гроздови семки – стяга, уплътнява и повдига, защитава кожата от стареене, като я подмладява и изглажда.
Натурално масло от Шea – защитава и заздравява кожата, с високо съдържание на вит. А, D, E и F, стимулира синтеза на колаген и спомага за по-доброто попиване на крема. Съдържа естествен UV филтър срещу вредното въздействие на околната среда.
Натурално бадемово масло – подхранва, успокоява и омекотява кожата.

Начин на приложение: Кремът се нанася върху измитото лице, с леки кръгови движения, като се щади областта около очите. Кремът леко попива и е възможно веднага нанасяне на грим.

БЕЗ ПАРАБЕНИ

БЕЗ СИЛИКОНИ
БЕЗ ОЦВЕТИТЕЛИ
Производител: Билка, България.
 
EDIT: След коментар на Нин, се оказа, че този крем не е изцяло БИО, както аз първоначално си мислех. Пълният състав може да се прочете само ако се гледа написаното на английски, което е от другата страна на опаковката... в информацията на български съставките не са упоменати. Съжалявам, ако съм ви подвела. Не знаех. 

*   *   * 
-Т.
SHARE 6 comments

Add your comment

  1. Много ме заинтригува! От няколко месеца насам и моята кожа е доста странна и си мислех, че само при мен е проблемът - хем лъщи, хем се бели. Ще пробвам кремчето определено, дано и на мен ми подейства толкова добре.

    ОтговорИзтриване
  2. Ползвам си Билка с голям кеф от не помня колко години вече.. :) Фен съм им и не само този крем е попадение, вярвай ми. Знаеш, че съм много ранима по темата с тестването върху животни и се старая максимално да намаля марките, които го правят. Билка обаче са твърдо против това. Как да не ги обичам с тия яки мазилца и тази политика?? :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, определено и мен това ме привлече към марката. :))

      Изтриване
  3. Като прочетох ревюто ти се замислих много,но се разтърсих и наистина е написано в сайта на Аксон,че не е изцяло био,но е с 100% натурални съставки. Пусни моляте една снимка на самият състав,че не го откривам никъде! Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За жалост изхвърлих опаковката, на която бяха упоменати съставките, но не са всички 100% натурални. Определено има доста химия, на опаковката си пишеше. Ще се опитам да се разровя в нета или пък ще снимам в магазина на някоя опаковка какво пише.

      Изтриване

© Bludger Queen · THEME BY WATDESIGNEXPRESS